De survival van Wilco Geplaatst op: 30 okt

Wij van de scouting Stadskanaal werden gevraagd een vlot te bouwen voor de hondenactie in Borger. Dat wilden wij natuurlijk wel doen!
Het was de bedoeling dat we om 8:30 het vlot af hadden. Dus we moesten er vroeg bij zijn. Toen we op de plek gearriveerd waren begonnen we met het bouwen, onder het genot van een muziekje.
Ons vlot was ongeveer 4,5 vierkante meter. Het vlot bestond uit 8 oude olie tonnen en houten palen. De palen hadden we vast gemaakt met touw en de tonnen met spanbanden. Toen het vlot klaar was drukten we hem in het water, hij bleek prima te werken. We voeren met het vlot naar de overkant van het kanaal en sloegen daar een paaltje in de grond. Om dit paaltje werd een touw gespannen, het zelfde werd gedaan om een boom aan de andere kant. Hierdoor konden de hondenliefhebbers naar de andere kant door middel van aan het touw te trekken. We waren rond 8:30 klaar, toen kwam er een van de orginatoren ons vlot controleren. Het viel haar erg in de smaak. Ze vond het zelfs zo goed dat ze het vergeleek met een veerpont. Ook had ze een voedzame maaltijd voor ons meegenomen, wat wij natuurlijk erg op prijs stelden.
Voor we het wisten kwamen ons eerste bezoekers er al aan. Zij hadden de rit van hun leven, sommige honden namen zelfs een frisse duik in het water. De rest van de dag schoten de honden en hun liefhebbende baasjes voorbij. Wij hebben optimaal genoten van deze dag en zelfs ook nog gezwommen. Het was weer een geweldige dag vol met scouting en natuurlijk honden-plezier!
DSC_0387
DSC_0392
DSC_0394
DSC_0400

Terug naar vorige pagina.