Algemeen

KNON Hondenschool Borger

De Kringgroep Noord-Oost Nederland is aangesloten bij de Nederlandse Herdershonden Club, net als de Kringgroep Midden-Nederland en Kringgroep Rotterdam.


Wij zijn een kleine, maar zeer actieve vereniging met enthousiaste leden en instructeurs.
De vereniging is opgericht op 25 oktober 1990.

KNON Hondenschool Borger heeft onder andere ten doel de capaciteiten van de Hollandse Herder als werkhond te benutten en te ontwikkelen.
De geboden cursussen zijn behalve voor Hollandse Herders ook toegankelijk voor andere rassen en rasloze honden. KNON Hondenschool Borger biedt de mogelijkheid de mentale en fysieke capaciteiten van uw hond te ontwikkelen c.q. te vergroten, door het benutten en stimuleren van de individuele mogelijkheden van zowel hond als baas. Daarbij is niet alleen gehoorzaamheid van belang, maar ook het ontwikkelen van sociaal en maatschappelijk aanvaard gedrag.  Het gaat uiteindelijk om de combinatie baas-hond!
Het cursusaanbod is zo samengesteld dat de hond van pup tot Verkeers Zekere Hond (VZH) kan deelnemen. Daarnaast bieden we een cursus Behendigheid en Sport en Spel. Ook voor de oudere hond zijn er meerdere mogelijkheden.

De trainingslocatie bevindt zich in Borger aan de Boslandenweg.
Lees hier ons vaccinatiebeleid.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat: info@knon.nl.

KNON Hondenschool Borger werkt nauw samen met RHGD Reddingshonden.