Nieuwe cursussen: Winter-behendigheid en Sportmix! Geplaatst op: 19 nov

Beste leden en cursisten,
Eind november zullen we weer starten met het nieuwe cursusblok op de woensdagavond.
We zijn blij om een tweetal nieuwe cursussen te kunnen introduceren:
CURSUS WINTER BEHENDIGHEID: 10 lessen. Kosten: 37,50*
De winter behendigheid is bedacht met name om behendigheidsmensen toch een gelegenheid te bieden behendigheid te blijven beoefenen met hun hond.
Omdat het ’s winters vaak nat en glad is, worden de raakvlaktoestellen weggelaten uit de parcoursen. Wat over blijft zijn dus de hoogte sprongen, band, breed, palen en tunnel en slurf.
Bedoeling is dat er vooral op techniek geoefend wordt wat later in complete parcoursen kan worden toegepast. Dit wil zeggen het perfectioneren van de paaltjes, het oefenen met wissels en wat moeilijkere situaties in een parcoursen het sturen van de hond op grotere afstanden (vooruit, van je af draaien, en je hond leren de juiste hindernis te nemen als er 2 naast elkaar staan).
Toelatingseisen:
• Hond moet min 1 jaar oud zijn en de Gevorderdencursus gedaan hebben.
• Baas en hond moeten al enige ervaring hebben met de behendigheidstraining.
• Verder sociaal zijn als ie los is. Dus dit moet vooraf kortgesloten worden met de instructeur waar de cursist vandaan komt.
• Dit zal vervolgens 2 lessen (op proef) bekeken worden, of deze cursus inderdaad haalbaar is.
behendig
—————————————————————————————————————————————————————–
CURSUS SPORTMIX:
Kennismaking met verschillende hondensporten; 16 lessen. Kosten: 60,-* (3,75 x 16)
Hierin komt o.a aan bod: behendigheid voor beginners, flyball, hoopers, treibball, steadyness en evt. rally obedience. Deze cursus wordt gegeven door verschillende instructeurs met ieder hun eigen expertise op het gebied van een van de hondensporten. Na afloop zal er een evaluatie plaatsvinden en bij voldoende animo evt. besloten worden om een van de onderdelen voortaan als een aparte cursus te geven.
Informatie in het kort:
• Behendigheid voor beginners: Kennismaking met Behendigheid waarin een aantal basisoefeningen/hindernissen worden doorgenomen. Zoals bijv. de hoogte sprong, tunnel, paaltjes en evt. de schutting.
• Flyball: Sport waarbij de hond over lage hindernissen springt, met z’n poot een apparaat dat ballen werpt, bedient. Vervolgens de bal moet vangen in de bek en terug meeneemt over de hindernissen naar de baas.
• Hoopers: Een nieuwe hondensport die sinds 2014 is overgewaaid naar Nederland. Hoopers is een sport met een minimale belasting voor hond en handler, daarom geschikt voor alle honden: klein, groot, jong en oud. De hindernissen die gebruikt worden om parcoursen te vormen:
Hoopers- Dit zijn halfronde poortjes waar de hond onderdoor loopt
Tunnels- In diverse lengtes waar de hond doorheen loopt
Tonnen- Obstakels waar de hond omheen loopt
Het is de bedoeling dat de hond zelfstandig een parcours gaat lopen en dat wij als baas, de hond via een afstand sturen.
• Treibball: Een soort schapendrijven maar dan met grote ballen. Waarbij de hond leert om de bal in een bepaalde richting te duwen.
• Steadyness: Komt vanuit de jachttraining. Hierbij gaat het om meer vertrouwen te krijgen in hond, m.n. los van de lijn. Met o.a. apporteren ed.
Dit zal ook als onderdeel geïntroduceerd gaan worden in alle huidige cursussen (van Puppy t/m de cursus Jonge Hond Vervolg).
• Rally obedience: Rally-o is een obedience sport wat in de vorm van een parcours wordt afgelegd. Dit kan zowel aan de lijn, als los. Deze sport is geschikt voor zowel jongere honden als hele oude honden.
Toelatingseisen:
• Hond moet min 1 jaar oud zijn en de Gevorderdencursus gedaan hebben.
• Verder sociaal zijn als ie los is. Dus dit moet vooraf kortgesloten worden met de instructeur waar de cursist vandaan komt.
• Dit zal vervolgens 2 lessen (op proef) bekeken worden, of deze cursus inderdaad haalbaar is.
*: Cursisten vanaf de Gevorderdencursus dienen lid te zijn van de Kringgroep NON.
Natuurlijk blijft het aanbod van de huidige cursussen op de woensdagavond zoals Puppy, PupVervolg, Jonge Hond, Jonge Hond Vervolg, Gevorderden, Appèl en de VZH gewoon bestaan.
Voor nadere informatie kunt u terecht bij uw instructeur of het cursussecretariaat.
Als u geïnteresseerd bent in een van de bovengenoemde cursussen, geef u dan op via het cursussecretariaat: wiesje@knon.nl.
Het nieuwe cursusblok start op woensdag 26 november!

Terug naar vorige pagina.