The Final Countdown! Geplaatst op: 12 dec

Woensdag 18 december 2013, 19.15 uur.
Daar wil je uiteraard bij zijn. Binke eerst goed uitgehongerd – is hij lekker gretig – en dan op stap naar de oude vuilstort aan de Boslandenweg in Borger. (Wist u trouwens dat dit de voormalige gemeentegrens is?)
Oud en jong, klein en groot, mens en dier, man en vrouw: ze zijn in grote getalen opgedraven. Het is eerst wat zenuwachtig heen en weer lopen, kijken en indrukken opdoen en achterlaten; maar dan klinkt de bel: aandacht!
Het wordt hindernissen nemen voor baas en hond. Het schijnt dat je daar de band met je hond mee versterkt. Alsof mij dat wat kan schelen, het is gewoon leuk!
Bergpassen, ‘St Gotthardtunnels’, bewegende ‘glazen wanden’, in kratten inpakken en wegwezen, op eieren lopen en de Commandotroepen nadoen op de hindernisbaan. Ik zag honden (en trouwens ook baasjes) die het onverwachts in 1 keer perfect deden. En ik zag hard werkende baasjes met honden. Wat een lol.
En Binke? Als gretige reu zag hij leuke teefjes! Had ik hem nou maar niet zo uitgehongerd. Het was nog best lastig om ‘leuker dan die teefjes te zijn’. Maar de St Gotthardpas heeft het toch gewonnen. Na drie kwartier mocht hij moe gestreden de bench in met iets lekkers, waarna wij ons laafden aan warme chocolademelk, afgewisseld met iets sterkers en lekkere hapjes.
KNON, bedankt weer voor zo’n fantastische afsluiting. Toch maar mooi dat jullie dat weer organiseren. Hulde.
Was er dan geen enkele minpuntje? Ja, die was er. Het sneeuwde niet!
Dirk Jan Lekkerkerker en Binke

Terug naar vorige pagina.